vrijdag 23 juni 2017

3de kleuter op bezoek.

Zoals elk jaar komt de 3de kleuterklas in de laatste week langs om samen leuke dingen te doen. Zo ontdekken de 3de kleuters wat we allemaal geleerd hebben in het eerste leerjaar en maken we kennis met elkaar.
Dit jaar was speciaal, want volgend jaar is het juf Evelien die les zal geven in het eerste leerjaar, want onze juf gaat met pensioen.  Daarom waren er nu drie juffen bij deze gelegenheid !
De kinderen hadden via een voeldoos kennis gemaakt met het thema nl. de zomer en de vakantie, met alles wat daarbij hoort. Zo werden de kinderen uitgenodigd om op donderdag langs te komen in het eerste leerjaar. Daar mochten de kinderen allemaal deelnemen aan allerlei activiteiten binnen dit thema.
Ze mochten cijfers in zand vormen met schelpen, 'zomerwoordjes' nastempelen, gooien met zandzakjes in een emmer die wat verderop stond en de punten turven, cijfers stempelen.  Ze schilderden een cirkel tot een mooie gele zon, om daar, aan de hand van wasspelden hun zomerfoto 's of reis-kaartjes aan te hangen. Ze mochten een zomerlandschap tekenen en daarbij gebruik maken van de geleerde schrijfpatronen uit de schrijfdans-lessen.
Na de speeltijd speelden ze het 'Ren je rot-spel', waarbij ze telkens naar het juiste cijfer, de 1,2 of 3 moesten lopen, dat cijfer stond dan voor het juiste antwoord op een gegeven vraag : Bijvoorbeeld : Welk dier is Mickey Mouse ? Een muis, een poes of een hond ?
De kinderen renden de adem uit hun lijf. Spijtig genoeg werd dit spel onderbroken door een onweertje.

Het was leuk om de kinderen samen te zien spelen. Ze werkten ook zeer goed in de groepjes. De 'grote' kinderen van het eerste leerjaar deden hun best om de kleuters te helpen waar ze konden.
Een hele leuke dag !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten