vrijdag 23 oktober 2015

Hoekenwerk

Intussen leerden we al wat materialen kennen voor het hoekenwerk. Deze materialen zorgen op een speelse manier voor het inoefenen van de leerstof. De kinderen vinden het reuzeleuk ! Natuurlijk is het ene 'spelletje' al wat leuker dan het andere. In elke les hoekenwerk wordt eens doorgeschoven naar een ander 'hoekje', zodat er afwisseling is tussen wiskunde en taal-oefeningen. Er is steeds wel een 'bouw-activiteit' bij. Nu mag wel eens 'vrij' gebouwd worden, maar langzamerhand komen er meer echte opdrachten bij kijken, daarbij werken we aan allerlei meetkunde doelen, maar ook het inzicht en denk-vermogen worden aangesproken.
Wie denkt dat we dan maar een beetje 'spelen', moet deze foto 's eens goed bekijken ! Kijk maar eens hoe geconcentreerd ze allemaal bezig zijn !
Intussen kan de juf zich ook een beetje vrijmaken om de moeilijke puntjes bij sommige kindjes even bij te schaven, ook al is het maar een vijftal of tiental minuten, het is weer eens even ingeoefend !  En natuurlijk kan ze de kinderen eens helemaal geconcentreerd op de foto zetten ! Flink gewerkt, hoor, allemaal !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten