dinsdag 2 december 2014

Planetarium Beisbroek

Op 14 oktober sloten wij ons jaarthema rond de ruimte af met een heel interessant bezoek aan het planetarium van Beisbroek.
We leerden via het verhaal van de kleine ster hoe een ster wordt geboren en hoe hij ook weer kan afsterven. Dat er grote en kleine sterren zijn en dat veel sterren enkele planeten hebben om voor te zorgen. Achteraf bleek die 'kleine ster' onze eigen zon te zijn.

We vonden het wel reuze jammer dat de bewolking het niet toeliet om met de telescopen écht de ruimte in te kunnen kijken. We zagen wel een boom uit het park, die dan plots wel héél dicht leek te komen en... hij stond op zijn kop !

Zeker te onthouden : Elke vrijdagavond kan iedereen zomaar langsgaan in het planetarium en dan eens écht de ruimte in kijken en de buur-planeten bewonderen. Kies wel een dag uit zonder wolken als je dat graag eens wil doen !

In het park bewonderden we de mooie beelden die de planeten voorstelden en onze voorkeur gaat, zonder twijfel, naar ons moedertje aarde. Hier zie je haar ! Vergeet niet te klikken op de foto !Geen opmerkingen:

Een reactie posten