woensdag 19 november 2014

Schooljaar 2014-2015

Een nieuw schooljaar is altijd leuk. Starten met het jaarthema vol leuke activiteiten en intussen wennen aan elkaar, een  nieuw lokaal, nieuwe regels en wetten. Het is altijd een hele ontdekkingstocht doorheen het thema, maar intussen ook een beetje naar ons zelf, ons plekje in de klas, onze zelfredzaamheid.

Het thema was dit jaar " OP REIS NAAR DE PLANEET VAN LEKKER LEZEN ". En ja... daarvoor moesten we natuurlijk de ruimte in. Een heerlijk thema.
Het valt meteen al op hoe leergierig de kinderen zijn. We vertrekken van onze eigen planeet. Onderzoeken wat nodig is om van ons blauwe aardbolletje weg te geraken. We leren veel uit de filmpjes van de reizen naar de maan en de eerste maanlanding. Zo weten we meteen ook dat rond ons bolletje ons eigen trouwe maantje altijd de wacht houdt en dat we daar toch niet zomaar zouden kunnen gaan wonen als het hier een beetje te krap wordt.

We maakten ook een deurposter voor de klas, dan verliezen we ook hier de weg niet meer.
We ontdekten de planeten in ons zonnestelsel en maakten een heuse maanraket die ons de rest van
het jaar aan onze reis herinnert. Ook de onze eigen sterrenbeelden moesten we toch een keer bekijken op ons grote digitale bord.
Het werd dus een reis om nooit te vergeten.We maakten ook een heuse raket om verdere ruimtereizen te maken. Hier zie je enkele foto 's van de laatste afwerking.

Wanneer je klikt op een foto op de blog valt (bijna) altijd een fotoalbum open met meer foto 's, niet vergeten dus !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten