donderdag 25 oktober 2012

Boswandeling

Onder leiding van mevrouw Heidi van Horizon Educatief en met de hulp van de bosbewoners, nl. de kabouters, gingen we op ontdekking in het bos. Mevrouw Heidi vertelde ons, dat de kabouters zo groot zijn als onze wijsvinger en gekleed zijn in de kleuren van het bos. Omdat we ze niet zo gemakkelijk zouden zien, plaatsten ze wegwijzers, die heel wat groter waren. Niet naar de plaatsen waar ze wonen, want dat houden ze liever geheim, maar wel naar interessante plekjes, waar we iets konden leren. Zo leerden we er allerlei diertjes kennen, zoals pissebedden en allerlei spinnetjes. We vonden er, met de hulp van de kabouters, heel mooie paddenstoelen. Met een spiegeltje konden we onder de hoed kijken, zo moesten we ze niet plukken. We zagen er streepjes, lamellen heet dat, moeilijk woord, hé ! We zagen ook een heksenkring, dat is een mooie kring van paddenstoelen. Mevrouw Heidi vertelde ons, dat er heksenkringen bestaan, waarbij je wel 3 km moet stappen om van de ene naar de andere kant te lopen. Je kunt ze alleen helemaal zien vanuit een helikopter. Speciaal, hé !
Ook onze juf leerde iets bij, nl. dat het spreekwoord "geen rozen zonder doornen" helemaal niet klopt.
Want rozen hebben, volgens mevrouw Heidi, nooit doornen, maar stekels. Doornen staan alleen op struiken zoals meidoorn en duindoorn. Wisten jullie dat ?
Op het einde van onze wandeling verrasten de kabouters ons met toast met bessengelei en een bessendrankje. Dat was heerlijk en een mooie afsluiter van onze wandeltocht. Zo, heerlijk genoten en toch veel bijgeleerd !
 Verrassing ... klik maar !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten